Rukoillen vuoteen 2019

Seurakuntana emme voi paremmin aloittaa vuotta 2019, kuin nöyrtyneenä Jumalan edessä rukoukseen ja Hänen tahtonsa etsimiseen. Siksi viikko kolme, 14. – 18.1., on rukous- ja paastoviikko, jolloin iltaisin klo 17 – 19 kokoonnumme seurakunnassa rukoilemaan.

Rukous on Jumalan asettama, emmekä täysin ymmärrä mistä kaikesta siinä on kyse. Kuitenkin rukoilemme, koska Raamattu niin kehottaa ja koska olemme kokeneet, että rukouksella on merkitystä. Kätköpaikka -kirjan kirjoittaja, Corrie ten Boom, kysyy: ”Onko rukous sinulle vararengas vai ohjauspyörä?” Ja vielä hän jatkaa: ”Paholainen hymyilee kun teemme suunnitelmia, nauraa kun meillä on liian kiire, mutta vapisee kun rukoilemme.” Siksi Jumalan kutsu rukoukseenon korkea ja merkittävä kutsu. Ei ihmisellä eikä paholaisella ole toimivaa puolustuskeinoa rukouksen asetta vastaan. Se on kuin täsmäohjus, jota kukaan ei voi torjua. Jumalan läheisyydessä rukoillen eletty elämä on suurten mahdollisuuksien elämää, näin myös seurakunnan kohdalla.

Rukoilevan seurakunnan tunnusmerkeistä mainitsen muutamia.
1. Rukoileva seurakuntaa Uskoo Rukouksen Merkitykseen: Kaikki voitot hengellisessä työssä on ensin saavutettava rukouksessa. Rukoileva seurakunta ymmärtää ja uskoo tähän Jumalan säätämään toimintajärjestykseen.
2. Rukoileva seurakunta on Yksimielinen seurakunta: Yhteisellä rukouksella on valtava yhdistävä vaikutus. Seurakuntaperheessä, jossa rukoillaan paljon yhdessä, koetaan, että rukousyhteyden kautta toteutuu se, mitä alkuseurakunnasta sanottiin Ap.t. 4:32 ”Uskovien suuressa joukossa oli yksi sydän ja yksi sielu.”
3. Rukoileva seurakunta on Pyhällä Hengellä täytetty Evankelioiva seurakunta: Seurakunnan rukouksien yhtenä keskeisenä kohteena tulisi olla pelastumattoman maailman tavoittaminen, ei vain ne omat mahdolliset ongelmat. Rukoileva seurakunta ei unohda tätä olemassaolonsa keskeistä tarkoitusta. Myös Pyhä Henki on annettu sitä varten, että saisimme voiman olla Jeesuksen todistajia.

Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea Jumala tulee tekemään rukoilevan Lähetysseurakunnan kohdalla vuoden 2019 aikana.

Siunausrikasta vuotta Sinulle!

Pauli Runolinna