Pastorin blogi – Minä rakennan seurakuntani

Minä rakennan seurakuntani

Seurakunta on läpi historian kohdannut erilaisia haasteita, jotka ovat vaikuttaneet uhkaavan sen olemassaoloa. Osa näistä haasteista on noussut seurakunnan sisältä. Heti seurakunnan alkuhetkistä, sitä uhkasivat meidänkin ajallamme tutut valheopettajat, jotka vääristivät evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta. Toisaalta seurakunta kohtasi haasteita myös ulkoapäin. Kristityt ovat tälläkin hetkellä vainotuin ihmisryhmä koko maailmassa.

Näiden uhkien lisäksi seurakunta on ulospäin vaikuttanut jopa hauraalta. Sen jäsenet ovat hyvin tavallisia ihmisiä, jotka kamppailevat monenlaisten vaikeuksien kanssa omassa elämässään. On sairautta, synnin kanssa taistelua, kipua ihmissuhteissa ja sydämen rikkinäisyyttä. Näiden monien ahdistuksien alla uskomme vaikuttaa ajottain niin hauraalta. Aikakausien profeetat toinen toisensa jälkeen ovatkin uhanneet, että seurakunta tulee pian tiensä päähän, koska on voimaton saavuttamaan uuden sukupolven.

Mikä on sitten seurakunnan ja meidän uskovien toivo kaikkien haasteiden keskellä? Mikä on vakuus sille, että Jumalan seurakunta tulee aina olemaan? Miten Jumalan kunnianhimoiselta vaikuttava suunnitelma koota yksi kansa, kaikista maailman kansoista on mahdollista? Vastaus on yksinkertainen ja se on Jeesuksen itsensä sanoma: ”Minä rakennan seurakuntani, eivätkä tuonelan portit sitä voita.” (Matt. 16:18)

Mikään ei ole niin voimakas takuu seurakunnan menestyksestä kuin Jeesuksen sanat: ”Minä rakennan seurakuntani.” Jeesuksen valta ei ole rajattu, eikä hän lupaa jotakin mitä hän ei pysty täyttämään. Hänen uskollisuus seurakunnnalle ei lakkaa sen sisäisten haasteiden edessä, eikä hän kalpene pelosta, kun hänen seurakunta kohtaa ulkoista uhkaa. Ei edes heikkoutemme tee tyhjäksi hänen voimaansa, eikä lankeemuksemme horjuta sitä armoliittoa, josta Kristuksessa olemme osalliset. Ei ole sukupolvea, eikä ikäryhmää, jota hän ei voisi saavuttaa. Ei ole kansaa eikä kieliryhmää, jota hän ei voisi saavuttaa. Mikään valta tai voima suurimmassa pimeydessään ei voi häntä estää. Ei edes kuolema, joka on vihollisista viimeinen, sano viimeistä sanaa seurakunnan kohdalla.

“Minä rakennan seurakuntani…”

Siunattua viikkoa,