Pastorin blogi: Kirkkautta varjojen keskelle

Koko ihmiskunnan historia on ollut ja on edelleen täynnä erilaisia ihmiskunnan hämäryyttä lisääviä varjoja, jotka pyrkivät peittämään niin yksilön kuin kokonaisen kansakunnankin. Joskus me huomaamme ne, toisinaan vain tunnemme niiden vaikutukset. Maailma painii tälläkin hetkellä monien ongelmien kanssa, jotka luovat synkän varjon yllemme.

Jeesuksen syntymän myötä toteutui Jesajan profetia, jossa sanottiin, että ”kansa, joka asui pimeydessä, näki suuren valon, ja niille, jotka asuivat kuoleman varjon maassa, loisti kirkkaus.”(Jes. 9:1) Tämä valo loistaa tänäkin päivänä nykyisen pimentyvän maailman keskellä.

Kysyt ehkä, pimentyykö maailma todella? Vastaus on, että missä tahansa Kristuksen hallintavalta heikentyy, siellä pimeys lisääntyy. Vastaavasti, missä tahansa Hänen hallintavaltansa lisääntyy, siellä valo kirkastuu. Miten on meidän itse kunkin omassa elämässä?

Meidän maamme on osa sitä osaa maailmaa, jossa kristinuskon vaikutus ulkonaisesti vähenee samalla kun kristilliset arvot ja Jumalan Sanan auktoriteetti työnnetään syrjään. Kolmansissa maissa eri puolilla maailmaa taas nähdään kuinka evankeliumin valo saavuttaa tuhansia ihmisiä jatkuvasti ja todistus Kristuksesta vastaanotetaan.

Uskon kuitenkin, että tämän länsimaisen maallistumisen varjojen keskellekin loistaa edelleen Jumalan valo. Se valo tulee niistä, jotka edelleen seuraavat ja palvelevat Jeesusta. Se tulee siis sinusta ja minusta. Valon merkitystä ei voi väheksyä. Me emme pärjäisi tässä maailmassa ilman ulkonaista valoa ja onpa todettu sekin, että kaamoksen keskellä elävä masentunut ihminen voi saada apua niin sanotusta valohoidosta. Siksi on tärkeää, että se hengellinen ihmisen parantava valo, joka on meissä Pyhän Hengen kautta, saisi loistaa entistä kirkkaammin.

Saatat sanoa, että monet kipeät ja raskaat asiat varjostavat elämääsi tällä hetkellä. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että tämä saviastia, joita me Raamatun mukaan olemme, kantaa kuitenkin kaikessa ulkonaisessa heikkoudessaan sisällään taivaallista aarretta. Meidät on kutsuttu antamaan meissä olevan Jumalan valon loistaa ja vetää ihmisiä Kristuksen puoleen.

Lähestyvä joulunaika on monille valon mutta myös varjon aikaa. Jouluvalot syttyvät, mutta monen kristitynkin elämä ja mieli ovat varjojen peittämiä. Usko voi tuoda valon tällaiseenkin hämäryyteen. Joskus kun joudumme vaeltamaan pimeässä, päämäärä häviää näkyvistä. Usko Jumalan Sanan lupauksiin voi kuitenkin tuoda valon sisäiseen hämäryyteen ja valaista tiemme, jota olemme kulkemassa.

Syksy on ollut seurakunnassakin haastavaa aikaa. Katutason remontti ja monet muut haasteelliset asiat seurakunnan elämässä ovat saattaneet hämärtää näkökykyämme ja kulkemaamme tietä. Pyhä Henki kuitenkin tahtoo valaista meidän sydämemme silmät, niin että näkisimme asiat ympärillämme Hänen näkökulmastaan. Silloin todellakin kirkkaus loistaa kaikenlaisen hämäryyden keskelle ja huomaamme kuinka Jumalan työ menee eteenpäin ja uutta on rakentumassa seurakuntammekin keskellä, ei vain katutason tilojen ja Roba Cafeen myötä vaan ennen kaikkea sydämissämme.

Saakoon Jumalan Henki valaista sinun joulunaikasi ja koko seurakuntamme elämän!

Iloisin mielin valon juhlaa kohti kanssasi kulkien,

Petri Mäkilä
Johtava pastori