Kommentit ovat pois tähän virkaan

Pastorin blogi: Armossa anteliaita

“Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, lempeyteen ja pitkämielisyyteen. Kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos jollakulla on moitetta toista vastaan. Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin.” (Kol. 3:12-13)

Äiti Teresa sanoi kerran, että “jos arvostelee ihmisiä, ei ole aikaa rakastaa heitä”. Negatiivinen arvostelu ja tuomionhenkisyys on itse asiassa itsensä asettamista Jumalan paikalle. Pikatuomioita ihmisistä on helppo tehdä ulkoisen pohjalta. Jumala on kuitenkin ainoa, joka näkee sydämeen saakka. Siksi meidän ei tule olla kärkkäitä tuomitsemaan toisia heidän virheistään. On muistettava, että millä mitalla me mittaamme, sillä mitalla meille mitataan. Jos siis olemme armottomia ja kriittisiä, meitä tullaan arvioimaan saman mittapuun mukaan. Pikainen valmius tuomita on merkki ylpeydestä ja Raamattu opettaa, että ylpeys kulkee turmion ja kukistumisen edellä, mutta kunnian edellä käy nöyryys.

Armon osoittaminen tarkoittaa sydämellistä myötätuntoa toisia kohtaan ja on osoitus kiitollisesta sydämestä että on itse saanut ansaitsematton armon osakseen. Onkin sanottu, että “kiittämätön sydän ei tunne sääliä, mutta kiitollinen sydän saa osakseen joka hetki taivaallisia siunauksia”. Armo tekee sielusta lempeän. Armahtakaamme siis toisiamme, sillä Kristuskin on armahtanut meitä ja koko ajan osoittaa armoaan meitä kohtaan. Ollaan siis armossa anteliaita!

Petri Mäkilä

Johtava pastori

Kommentit ovat suljettu.