Kommentit ovat pois tähän virkaan

Pastorin blogi: Lapsi muuttaa kaiken

Jumalan ihmiseksi tuleminen on yksi Raamatun suurimmista totuusväitteistä. Suurella väitteellä on myös suuret seuraamukset. Sen huomasi myös Maria ja Joosef. Tuon ajan häpeän ja kunnian kulttuurissa lapsen syntyminen ennen avioitumasta tarkoitti skandaalin varjoa Marian ja Joosefin koko loppu elämän ylle. Kukaan ei uskoisi väitettä, että lapsi olisi syntynyt Pyhästä Hengestä. Ensimmäinen joulu toi heidät ivan ja pilkan kohteeksi. Lapsi muutti heidän arvostuksensa yhteiskunnan silmissä.

Toiseksi, enkeli myös ilmoitti että lapselle tulisi antaa nimi Jeesus. Patriarkaalisessa kulttuurissa isän oikeus oli nimetä lapsensa. Enkeli kuitenkin ilmoitti että Joosefilla ei olisi tätä oikeutta syntyvän lapsen suhteen. Lapsi joka syntyi ei ollut heidän alamaisuudessa, vaan he olisivat Hänen alamaisuudessa. Lapsen nimeäminen Jeesukseksi, oli tunnustaa Herran ylivalta heidän elämässään.

Kolmanneksi, lapsen nimi oli enne lapsen kohtalosta. Hän tuli pelastamaan kansansa sen synneistä kantaen ihmisten synnit ja synnin rangaistuksen ristille. Tämä on joulun sanomassa kaikista loukkaavinta, mutta myös sen suurin siunaus. Lapsen varassa olisi ihmisen iankaikkinen kohtalo.

Usko Kristukseen ei vieläkään ole ilman seuraamuksia. Se edelleen tuo pilkkaa ja vainoa, se edelleen vaatii alistumista Kristuksen Herrauden alle, ja se edelleen on kutsu tunnustaa syntisyytemme. Mutta muista että loukkaavimman pilkan ja suurimman alistumisen teki joulun Herra itse. Hän teki sen rakkaudesta sinuun.

Hyvää Joulua rakkaat ystävät,

Pastori Jukka

Kommentit ovat suljettu.