Kommentit ovat pois tähän virkaan

Pastorin blogi: Rukoillen vuoteen 2020

Vuonna 2020 uskon, että menemme seurakuntana voimakkaammin ja rohkeammin kohti Jumalan tahtoa. Rukouksessa olen kokenut, että tulevan vuoden aikana voimme Esran tavoin sanoa ”meidän Jumalamme hyvä käsi oli yllämme”. Esran ja Nehamian kirjoissa yhdistyy elävällä tavalla Jumalan suvereenius ja Jumala palvelijoiden vaivannäkö Jumalan tahdon toteuttamisessa.

Ensinnäkin, Jumala käänsi Persian kuninkaan sydämen suosiolliseksi juutalaisille, jotta he jälleen rakentaisivat Jerusalemin temppelin. Jumalan herätti myös monien juutalaisten sydämissä halun toimia kuninkaan kehotuksen mukaisesti. Näemme siis, kuinka Jumala toimi suvereenisti täyttääkseen antamansa lupauksen. Ystävät, kaiken siunauksen ja hyvyyden lähde on aina Jumala itse. Tämän vuoksi Jumalan kansa elää aina toivossa.

Toisaalta näemme, että tässä kansankunnan käänteentekevässä hetkessä oli yksilöitä, kuten Serubbaabel, Esra ja Nehemia sekä monet muut jotka paastosivat ja rukoilivat, jotka rohkeasti ottivat askelia ja tekivät työtä sen eteen että Jumalan lupaus toteutuisi. Heidän vaivannäkönsä oli siis syynä sille, että Jumalan lupus tuli toteen. Näemme että usko ei koskaan ole passiivista, vaan aktiivinen ojentautuminen.

Kumpi sitten työn teki, Jumala vai ihmiset? Vastaus on, molemmat. Jumala kaikkivaltiudessaan on säätänyt niin että hänen valtakuntansa leviäminen on sidottu uskovien vaivannäköön ja rukouksiin. En ymmärrä täysin, miten rukous, paasto ja palvelemisemme vaikuttavat, mutta sen Raamattu tekee selväksi, että Jumala on itse säätänyt rukouksen ja paaston kanavaksi, jota hän käyttää tahtonsa toteuttamisessa. Rukous ja paasto sekä palvelutyö kaikki perustuu siihen uskoon, että Jumalamme ansaitsee sen, että Hänen nimensä on palvottu ja pyhitetty. Se perustuu siihen uskoon, että pieninkin käsi voi paljon, kun se pitää kiinni Kaikkivaltiaan kädestä.

Esran kirjan sanoin haluan haastaa sinua olemaan mukana Rukous-ja paastoviikolla. Esra 8:23 ”Niin me paastosimme ja pyysimme apua Jumalalta, ja hän vastasi kuuli meidän rukouksemme”

Siunattua Uutta Vuotta,
Pastori Jukka

 

Kommentit ovat suljettu.